WRITTEN

‘Plug van de Petteflet’ Willienees

Albumrelease – Valentijnsdag 2020

Willienees weet heel goed wie hij bij elkaar moet roepen voor zijn release in Db’s afgelopen vrijdag. Een avond die misschien wel een omslagpunt is voor de scene in Utrecht. Een avond met Bon Sjef als dé host van rappend Utrecht bij De Jam 030. Met nieuw geluid vanuit de ons zo geliefde mooie Domstad en daarbuiten. Dit was er eentje voor in de boeken.  

Ekio en Elvilia

Te beginnen met de show van Elvilia. Elvilia kenden we al van een set op Woo-hah, als support van Bon Sjef en Phil Ballins. Natuurlijk ook als vaste DJ van La Cassette, de hiphop avond van Utrecht in de EKKO, maar hij maakte daar zijn debuut als  volwaardig rapper. Samen met Bon Sjef en Phil Ballins heeft Elvilia nu een tune uit en na het zien van zijn eerste show weten we dat er veel aan zit te komen. Die tune die uit is, ‘Risico’, is hier te vinden. Na een kleine pauze, ingevuld door wat tunes die DJ Hyperlink(Yung Internet) draaide, was het tijd voor Ekio. De tweede king op het programma. Er werden wat (Willem) kannonetjes uitgedeeld, want ‘voor een achie of kanon draai ik mijn hand niet om’ en men ging al redelijk kwijt. Da’s toevallig ook de naam van nieuwe tune, ‘Kwijt’, kun je trouwens sinds zaterdag de clip checken. En hij is ook via spotify te beluisteren. 


Nieuw geluid

Als we dan een lekker kannonetje achter de kiezen hebben en Hyperlink heeft weer wat lekkere platen gedraaid, gaan we kijken naar SinniWavi. De man uit Nieuwegein put some redelijk nieuw geluid on us. Met tracks Put it on me en Saldo hoog hoorden we al wat ouder geluid maar ook nieuwe songs kwamen aan bod. Volg die man op de socials en ga 24 februari sowieso ook zijn nieuwe EP ‘SinniWavi EP’ checken!  Vervolgens gaan we van het ene nieuwe geluid naar het andere. FlanSosa was ook in de tent. En dat hebben we gevoeld. Distortion op een gekke niveau. Moshes begonnen zich te vormen en de zaal begon al lekker vol te lopen. Ook noemenswaardig is het feit dat Kunch, de wederhelft van Flans, komende vrijdag zijn solo-project Limewire Personality zal droppen. De eerste clip van deze tape is al te checken, ik maak het je makkelijk, klik gewoon hier.

Nieuw geluid kregen we ook te horen van Josbros. Zoals je waarschijnlijk weet, kwam zijn album Therapie vorige week uit. Deze avond was voor hem  de eerste keer dat hij nummers performde van dit album. En wat klonken ze goed. De meegekomen gitarist zorgde voor een extra dimensie en de zaal reageerde optimaal op zijn nummers. Hij confronteerde zichzelf met zijn demonen op dit album, zo vertelde hij aan 3voor12. Als hij ook de andere steden die hij meeneemt in zijn Therapietour, zo confronteert als hij Utrecht deed. Neem ik aan dat hij deze zomer op Woo-hah geboekt wordt. Ik weet niet of Tilburg meeleest, maar they better do… 

PLUG

Als we dan met z’n allen de 101 van Josbros hebben gezien is het tijd voor de laatste, belangrijkste, en meest legendary artiest die afgelopen zaterdag op de planken stond; ‘Dit is Willie’! Als je zijn tape ‘Plug van de petteflet’ nu nog niet hebt beseft, weet ik niet wat je aan het doen bent met je leven, maar je mist in ieder geval iets. Terwijl ik dit schrijf doe ik ontzettend mijn best om de volgorde van de tracks terug te halen maar de Hertog Jan en het een en ander van de studentapotheker maakten mij wavey as fuck. Per slot van rekening kwam hij ook nog met wodka aanzetten. Dat heeft mijn geheugen lekker aangetast. Zorgde er gelukkig niet voor dat ik minder genoot van de show. Want wat een killer is de man uit Wilnis. Wat ik nog weet is dat ik en Ekio tegen elkaar zeiden; wie nu nog zegt dat hiphop in Utrecht niet leeft, liegt dat die barst…

Thanks y’all! Op naar de volgende. De toon is gezet.